Algemene voorwaarden DMS hout&bouw:

* Bouwplaats
Voor het plaatsen van uw opdracht dient de ruimte, zo groot als uw opdracht wordt, vrij te zijn van obstakels, zoals bestrating, begroeiing, wortels, puin en dergelijk. Het zou tevens fijn zijn als er rondom die plek zoveel mogelijk ruimte is vrij gemaakt om goed en netjes te kunnen werken.

* Uitzetten van uw overkapping
Bij aankomst dient de opdrachtgever aanwezig te zijn voor het bepalen van de plek waar de opdracht geplaatst zal worden. Alsmede de eventuele hoogte van de te plaatsen poeren en fundatie. Het is verstandig om voor de plaatsingsdatum de opdracht uit te zetten met piketpaaltjes of iets dergelijks. De opdrachtgever dient rekening te houden met de erfscheiding en geldende wet- en regelgeving. Dit is en blijft de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever. Verder dient de opdrachtgever kenbaar te maken waar eventuele kabels en/ of leidingen liggen.

De montageploeg probeert met alle facetten rekening te houden maar zijn niet aansprakelijk voor eventuele kabel en/ of leiding schade en of lekkages ( deze later dan de uitgevoerde werkzaamheden worden geconstateerd.

* Montage van uw overkapping
Indien de opdracht vast zit aan uw woonhuis, schuur of andere bebouwingen, houden wij ons het recht voor om in de muur/wand te boren en te schroeven. Tijdens de montage dient de montageploeg te kunnen beschikken over stroom.

Door (extreme) weersomstandigheden kan het voorkomen dat DMS hout&bouw niet op de afgesproken dag(en) kan plaatsen. Wanneer dit het geval is zal DMS hout&bouw samen met u een nieuwe afspraak inplannen.

* Betalingsvoorwaarden
Betaling dient plaats te vinden volgens overeengekomen afspraak, zie offerte.

* Garantie hout
DMS hout&bouw werkt met hoogwaardige materialen maar hout blijft een natuurproduct en daarom is er altijd kans op zwellen, krimpen, kromtrekken, scheurvorming, hars, noest uitval, ruwe plekjes en randen, mini boorgaten en schimmels. Deze kenmerken van hout vallen niet onder de garantie.

* Kenmerken Lariks- Douglas hout
Lariks / Douglas zijn erg duurzame houtsoorten welke erg geliefd zijn om hun robuuste, warme en authentieke uiterlijk. De materialen gemaakt van deze houtsoorten scheuren van nature sneller en kunnen wankanten bevatten. Omdat het natuurlijk is gedroogd kunnen er ook schimmels op het hout voorkomen. Dit heeft echter geen invloed op de kwaliteit, levensduur of constructieve eigenschappen van het hout. Deze schimmel is alleen oppervlakkig en kan er eenvoudig worden afgewassen, als u dit niet doet zal het er vanzelf afregenen.

Lariks en Douglas kan, vooral in langere lengtes, torderen of kromtrekken. Lariks en Douglas zijn houtsoorten die snel verkleuren, er is dus onderling veel kleurschakering, van lichtgeel tot lichtroze.
Deze kleurverschillen trekken echter na toepassing van het hout erg snel weg.